De communicatiekabel aansluiten via USB

Omschrijving


Sommige computers beschikken niet over een (vrije) seriŽle poort. Een oplossing is om de communicatiekabel via de USB poort aan te sluiten middels een converter die een USB poort in een RS-232 poort wijzigt.

Laatste wijziging: 04-12-2002Handelwijze


In niet alle gevallen is het mogelijk om de communicatiekabel rechtstreeks op de computer aan te sluiten. Zo beschikken de meeste nieuwe notebooks niet meer over een seriŽle poort. Het is ook mogelijk dat een seriŽle poort wel aanwezig is, maar dat een ander apparaat deze poort gebruikt.

Computers die beschikken over een USB poort en een besturingssysteem dat USB kan hanteren (Windows98, ME, 2000, XP), kunnen gebruik maken van een converter die een USB poort verandert in een RS-232 seriŽle poort. Hiermee worden bovenstaande problemen omzeild.

Niet alle in de detailhandel verkrijgbare USB-serieel converters werken samen met Bridge-It en Bridgemate. Bridge Systems heeft een converter beschikbaar die 100% compatibel is met Bridge-It en Bridgemate en geeft hetzelfde resultaat als een rechtstreekse aansluiting op de seriŽle poort. U kunt deze converter bestellen bij uw Bridgemate dealer via de bestelpagina.


Relevante links en downloads

Artikel Q18 "Bridge-It kan de communicatiekabel niet vinden"


Zie ook...

-


 

Categorie: Informatie over Communicatiekabel
Versie:
1.0 of hoger

Datum: 18-09-2001
Artikel nummer: Q 35

Is dit artikel niet wat u zocht? zoek opnieuw in de kennisbank of post een vraag op het forum!